Nieuws

Aan onze leerlingen,

 

Hallo allemaal,

 

Wat een vreemde situatie hè. Ineens is alles anders, we zien en spreken elkaar niet meer. Ook wij het team van de St. Antonius moeten nog wel even wennen aan deze nieuwe situatie.

Afgelopen maandag hebben jullie allemaal "thuiswerk" gekregen via de mail. Jullie kunnen aan het werk met Snappet, Veilig Leren Lezen en onderbouwd online. We begrijpen heel goed dat jullie het ook leuk vinden om af en toe wat anders te doen. 

Bovenaan deze website vind je het kopje ideeën voor thuis. 

 

groetjes en een elleboog

Team St. Antonius

 

18 maartLees verder
Aanmelden schooljaar 2020-2021

Heeft u uw zoon of dochter voor het nieuwe schooljaar al bij ons aangemeld?

Graag ontvangen wij de aanmelding z.s.m. ivm de schoolorganisatie voor volgend schooljaar.

 

Nog geen keuze gemaakt dan nodigen wij u graag uit om een afspraak te maken voor een rondleiding. U kunt onderstaand mailadres gebruiken om een afspraak te maken. 

 

n.pijffers@stichtingquovadis.nl

18 maartLees verder
"Boeken Leen Kast"

Vanaf woensdag 18 maart hebben wij een "Boeken Leen Kast" bij de ingang van de school geplaatst.

Aangezien wij lezen hoog in het vaandel hebben ( en de bibliotheken gesloten zijn) is dit een goede oplossing.  Op deze manierkunnenkinderen boeken lenen en ruilen.

Heb je zelf nog een boek dat je niet meer leest? Stop 'm in de (nu nog niet zo volle) boekenkast en we maken er iemand anders weer blij mee.

 

18 maartLees verder
Toekomsgericht onderwijs

Kennisoverdracht blijft belangrijk in het onderwijs, maar er is nog zoveel meer te leren. Wij vullen het leren van kennis aan met persoonlijke ontwikkeling en de voorbereiding op deelname aan de maatschappij.

 

Voor ons is toekomstgericht onderwijs:

  • Wij prikkelen de creativiteit en nieuwsgierigheid van uw zoon en dochter en wij leren hem/haar zich blijvend te ontwikkelen 
  • Wij leren uw zoon/dochter omgaan met vrijheid, verantwoordelijkheid en het over grenzen heen te kijken; wat kan er nog meer
  • Wij leren uw zoon/dochter de kansen van de digitale wereld te benutten 

Op de St. Antonius wordt gewerkt met een modern onderwijsaanbod met daarbij passende methoden. Zo maken leerlingen vanaf groep 1 kennis met Engels.

Wereldoriëntatie wordt geïntegreerd aangeboden, we gebruiken hiervoor de methode BLINK. Tijdens deze lessen gaat uw kind na de informatieve lessen zelf aan de slag met eigen onderzoeksvragen.

Vanaf groep 4 wordt de verwerking van de lesstof gedeeltelijk op een laptop gedaan. Het verwerken van de lesstof gebeurt hierdoor op verschillende niveaus. Naast de lesstof werkt uw kind ook aan eigen doelen binnen het vakgebied. 

 

Op de foto's hieronder werken twee 5 jarigen aan het ontwerp van een ijsbaan. Het samen overleggen, een plan maken, uitproberen, bijstellen van de plannen en ervaren is een groot leerproces. 

14 januariLees verder
Agenda
Zomervakantie vanaf 12.00 uur voor alle groepen
Herfstvakantie
10 oktoberLees verder
Sint Maarten
11 novemberLees verder
Sinterklaas
5 decemberLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren