Sint Antonius
Home>Nieuws>Sinterklaas

Sinterklaas

maandag 12 november 2018

Piet pakt de laatste tekeningen¬† van de muur…
Zo alle tekeningen die Sinterklaas zo mooi vindt zijn ingepakt. Klaar om naar Nederland te gaan. Naast de pieten staan inmiddels 6 zakken vol met tekeningen die moeten allemaal naar Nederland. De pieten zijn van plan om daar de slaapkamer van Sinterklaas in Vriezenveen mee te versieren, zodat Sinterklaas zich direct thuis voelt in Nederland. Wat zal Sinterklaas blij zijn met deze actie. En dit is niet het enige wat de pieten moeten doen, ze moeten alles in Vriezenveen voorbereiden voor een geweldige intocht van Sinterklaas.

Maar dan loopt alles toch anders dan verwacht. De pieten zijn radeloos als door een probleempje alle tekeningen ineens zijn verdwenen.

Maar lang zitten ze niet bij de pakken neer. Ze moeten een oplossing verzinnen. Er waar worden er nu meer tekeningen gemaakt dan op een school. Ze besluiten om verfspullen te gebruiken uit de school en samen een hoop nieuwe tekeningen te maken. Dat vinden de meesters en juffen vast wel goed. Het is tenslotte voor Sinterklaas. Ze trekken een witte schildersoverall aan en gaan flink aan het werk. Maar erg succesvol zijn ze niet. Als het opnieuw dreigt te mislukken hebben ze hulp van de kinderen echt nodig.

Als alle kinderen gaan helpen, dan moeten we samen de langste tekening ooit kunnen maken. Ze gaan meteen aan de slag.
……wat achter blijft zijn de voetstappen en verfspetters op de grond.