Sint Antonius
Home>Nieuws>Schoolkamp

Schoolkamp

maandag 11 juni 2018

Schoolkamp

 

 

Met als thema “Op zoek naar de verdwenen Oscar”.

Er wordt gefluisterd dat de Oscar in de buurt van onze kampeerboerderij te vinden is…..Houd deze informatie voor je, want als de pers hier vanaf weet, is de kans groot dat ook criminelen achter de Oscar aankomen degene die de Oscar terug zal vinden, zal door Koning Willem-Alexander persoonlijk gehuldigd worden….

Maandag een dag voor het grootse, langverwachte en zeer goed voorbereide kamp, gonsde het van de bedrijvigheid in en om de school. De laatste hand werd gelegd aan de groepsvlaggen, het bosspel werd uitgelegd, de laatste do’s en dont’ s werden door de juffen besproken.
Het weer beloofde geen roet in het eten gooien. En stemming van de leerlingen was uitbundig.

DINSDAGmorgen. Iedereen was ruimschoots op tijd om te gaan genieten van ons eerste dagje kamp. Moeders en vaders buiten, de kinderen nog even binnen (zie foto). Precies om 11.00 uur werden we, ook enigszins verontrust, door de “achterblijvers” uitgezwaaid.

“Eindelijk ALLEEN”, werd er links en rechts gezegd. Na een kilometer of 10 kwamen we bij ons rustpunt aan (zie foto). En later die dag kwamen we aan bij de Bosrand, waarbij Priscilla aangaf weer “thuis” te zijn (ze was er vorig jaar ook geweest).

 

Nadat we ons onderkomen hadden ingericht ging de Antonius naar het bos. Het spel Levend Stratego werd gespeeld en gewonnen door de groep van Liz. Zij vond de vlag en dat mag best een prestatie genoemd worden. Takken, mieren, teken, een tegenpartij, struiken, boomstronken en een tot op de tanden bewapende tegenpartij.

KAMPDOOP!!!!!!!
Gevreesd, berucht en niet ongevaarlijk. Maar…als je het haalt dan ben je TROTS.
Geblinddoekt lopend aan een lijntje (laat die niet los!!!) wordt er meel, eieren etc. over je heen gegooid. Wat er verder nog meer voor onderdelen waren durven we hier eigenlijk niet te zeggen.
Maar……in de evaluatie gaven de kinderen aan dat de kampdoop best langer had mogen duren!!!

WOENSDAG
Na een afschuwelijke nacht (niet geslapen of bijna niet geslapen) zaten we verdwaasd aan het ontbijt. Deze dag stond op het programma: winkelen/zwemmen in Nijverdal. En het nachtspel met ouders verkleed als engerds. Met allerlei attributen waren de, hoofdzakelijk, papa’s bewapend naar De Bosrand gekomen. Om een voorbeeld te noemen er was een kettingzaag bij. Nadat ze hun kinderen de schrik van hun leven hebben gegeven, werd het krat bier soldaat gemaakt en vertrokken ze weer richting Vjenne.

DONDERDAG
De nacht was goed. Een rustige dag tot aan de avond. Bonte avond.
Het was lachen, gieren, brullen om de acts van de kinderen en de leiding. Whitney Youstin kwam voorbij. Juf Sabine mocht dansen op een zwoel liedje. Meneer Gijs mocht Barbie Girl nadoen. En de acts van de kinderen waren zeer origineel. Nadat de driehoofdige jury een onverbiddelijk doch rechtvaardig oordeel hadden geveld en de prijs was uitgereikt…..werd het tijd voor de disco. “Ik heb aan je fiets gelikt” (echt waar zulke liedjes bestaan er tegenwoordig) was een populair nummer en het schuifelen was ontroerend om te zien.

VRIJDAG
Aan alles komt een einde. Spullen inpakken, opruimen, eten en dan nog zoeken naar de Oscar in het bos. Na lang zoeken werd de Oscar gevonden. Het groepje van Maaike had de juiste sleutel en kon de prijs in ontvangst nemen. De prijs werd opgedragen aan de zieke Job, die een dag eerder het kamp had moeten verlaten wegens ziekte.
Na een rustige fietstocht kwamen we om 12.00 uur aan in het mooie Vriezenveen waar we opgewacht werden door het thuisfont.

Iedereen die bijgedragen heeft aan het kamp, op wat voor manier dan ook, hartelijk dank. Het was geweldig.