Sint Antonius
Home>Nieuws>Pasen

Pasen

donderdag 29 maart 2018

Wat was het een heerlijke dag. Kinderen met een goed humeur. Enthousiaste ouders van de Ouderraad en een fantastische paashaas.

Om 8.45 uur hadden we de paasviering met alle groepen en ouders. “Het geheim van de zon”. In de viering stond een zonnebloem centraal als beeld van nieuw leven. In de koude, ogenschijnlijke “dode” grond ontkiemt een zaadje waaruit een grote plant groeit met een zon als hart: de zonnebloem. Deze maakt de ontwikkeling door van donker naar licht. Die metafoor brengt ons bij Pasen waarin Jezus het donker overwint en het licht weer gaat stralen. Elke groep had zijn eigen inbreng.

Om 9.45 uur. EIEREN zoeken. Per groep werden eieren gezocht met 2 opdrachten. Een om het Gouden Ei te zoeken en de andere om zoveel mogelijk eieren te zoeken en deze in te leveren bij de leerkracht.
Wat een enthousiasme. Er werd in de bomen gekeken, de eieren lagen in de struiken, rond de zandbak, in zand en op het (zeer natte en modderige) grasveld voor de school.
In groep 3/4 had Twan maar liefst 11 eieren gevonden en in groep 5/6 had onze nieuwe leerlinge Mébrit het Gouden Ei binnen 2 minuten gevonden. Wat een topprestaties. Zelfs onze paashaas stond versteld van deze buitengewone resultaten.

Nog een hoogtepunt van deze dag was de wedstrijd “een ei van het dak laten vallen zonder het te breken”. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 hebben hieraan massaal meegedaan.
De meisjes uit groep 7 gingen er met de prijs vandoor. De constructie was en het lichtst en….niet onbelangrijk…het ei bleef heel.

We wensen u prettige paasdagen en zien elkaar weer op dinsdag 3 april.

Klik voor ons fotoalbum op een van de foto’s