Sint Antonius
Home>Nieuws>Kniepertjes 

Kniepertjes 

dinsdag 8 januari 2019

We zijn weer begonnen!!!!!!!!!!

Maandag 7 januari 2019. Om kwart over 8 stonden de eerste kinderen weer op het plein. Velen nog wat slaperig, hangerig net of ze waren gestoord in een winterslaap. Maar nog meer die er uitzagen of ze wel “klaar” waren met die heerlijke lange kerstvakantie en op zoek gingen naar vriendje of vriendinnetje om te verhalen over vuurwerk of kerstdiner.

Om half 9 ging de bel. De kinderen en de juffen schudden elkaars handen en wensten elkaar een goed 2019. Geen Kerstboom meer in de hal geen oliebollen meer om op te eten. Alles voorbij? Nee, het is tijd voor kniepertjes.

Ingrediënten:

  • 200 g boter
  • 400 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespuntje zout
  • 500 g bloem
  • 3 eieren

Bereiding:

Smelt de boter en meng deze met de suiker, vanillesuiker en zout. Meng de bloem en de eieren erdoor en kneed tot een egaal deeg. Laat het deeg een half uurtje in de koelkast opstijven.

Draai kleine balletjes van ca. 15 gram per stuk van het deeg. Verwarm het wafelijzer voor en vet deze licht in. Leg een balletje deeg op het wafelijzer en klap hem dicht. Bak het kniepertje 45-60 seconden (afhankelijk van het wafelijzer) tot deze goudbruin van kleur is. Haal het kniepertje met een spatel voorzichtig uit het wafelijzer (pas op: hij is heel zacht en heet) en leg hem plat neer om af te koelen. Bij het afkoelen zal het kniepertje knapperig worden. Laat de kniepertjes volledig afkoelen voordat je ze opstapelt en luchtdicht verpakt.

We hebben genoten van onze kniepertjes (maar hebben ze niet zelf gemaakt).

Allen een goed 2019 gewenst.

Team Sint Antonius