Sint Antonius
Home>Nieuws>Juf Erna

Juf Erna

donderdag 1 november 2018

Hierbij wil ik jullie, ook namens mijn gezin,  heel hartelijk bedanken voor mijn onvergetelijke afscheidsdag. Het was een spectaculaire dag met zoveel ”warmte”, een dag om nooit meer te vergeten!

Het begon al met de grote gele schoolbus die me kwam ophalen. De collega’s die mij tegemoet liepen, mij versierend met boa’s. En toen ik de bus in kwam, sprongen de kinderen uit mijn laatste klas tevoorschijn en begonnen luid voor mij te zingen.  De aankomst bij school , zoveel kinderen, ouders en collega’s die me ook weer  toezongen  (ik voelde me even Maxima). Terwijl ik lief werd meegenomen naar de klas, overviel me onderweg de prachtig versierde hal. In de klas stond een heerlijk opgediend buffet klaar, gemaakt door kinderen, ouders en collega’s. Knallend met de champagnekurk mocht ik het feestmaal openen. Nadat de krant mij had geïnterviewd (wat een absolute verrassing was) trad elke groep op .  In de verschillende toneeltjes werd ik op een prachtige manier nagespeeld en mijn manier van lesgeven en werken uitgebreid uit de doeken gedaan. Dan moest ik soms erg om mezelf lachen.

Helemaal stil werd ik van de cadeaus: een beeld van een  hart met  kinderen erin en de (allang gewenste) e–reader , wensboeken en ophangborden. Tenslotte zongen mijn collega’s het afscheidslied op de melodie van “Piano Man” (gelukkig had ik een zakdoekje paraat). ’s Middags was er een receptie, eerst met ouders en later met  oud-leerlingen,  oud-collega’s , oud-stagiaires, ouders en hulpouders. Vaak was het  lachen maar soms ook even huilen. Iedereen had een lief cadeau meegebracht, vaak een cadeau met herinneringen. In de avond wachtte ons, samen met de collega’s een heerlijk buffet in Hengelo.

Vrijdag 12 oktober 2018..…een dag die mij heeft geraakt en ontroerd, een dag om nooit meer te vergeten.