Sint Antonius
Home>Nieuws>Carnaval

Carnaval

maandag 4 maart 2019

Carnaval op ’t Kloet’ndonk is feestelijk verlopen. Prins en Prinses Carnaval hebben hun taken uiterst serieus, zorgvuldig en efficiënt uitgevoerd. De kinderen, leerkrachten en ouders (OR) zijn ongelofelijk uit hun dak gegaan. En dan dit….Giel uit groep 4 kan zo meedoen met de Voicekids. Deze getalenteerde jongen heeft de grote prijs van de Antonius gewonnen met de toffe rap “Ik ga slapen met een doezo,  wordt wakker met een ton”.  Giel van harte.

Carnaval is een volksfeest. De precieze datum hangt af van Pasen het carnaval is altijd zeven weken daarvoor. Het is de bedoeling dat je nog even ‘uit je dak gaat’ en gek doet voordat de vastentijd begint. De vastentijd is een tijd van matiging, eenvoud en bezinning.

Het carnaval duurt officieel van zondag tot en met dinsdag. Maar in veel steden is er op zaterdag al een carnavalsoptocht. De dinsdag heet vette dinsdag (dan mocht je nog even lekker veel en vet eten voordat het vasten begon) en de woensdag na het carnaval heet Aswoensdag. Vroeger ging iedereen dan naar de kerk om een askruisje te gaan halen. De priester zette dan een askruisje op je voorhoofd. Die as kwam van de verbranding van de overgebleven buxus-takjes die het jaar ervoor met Palmzondag in de kerk waren uitgedeeld aan de kerkgangers.

Klik op de foto voor ons foto album