Sint Antonius
Home>Nieuws>Bezoek COOP groep 0/1/2

Bezoek COOP groep 0/1/2

dinsdag 5 maart 2019

Sinds enkele weken wordt in groep 0/1/2 hard gewerkt aan het thema ‘beroepen’.

De eerste weken werd de nadruk gelegd op bouwen/aannemen/ontwerpen. Sinds vorige week zijn we vooral bezig met de mensen die werken in een restaurant of supermarkt. Deze hoeken staan in onze klas en worden vaak door de kinderen gekozen.

Wat is er nu leuker dan op bezoek gaan bij een echte supermarkt?

Maandagmiddag 4 maart was het eindelijk zover: op bezoek bij de Coop in Vriezenveen!

Met hulp van de ouders en juffen zijn we met de auto op weg gegaan.

We werden welkom geheten door meneer Sportel. Hij heeft de gehele rondleiding verzorgd met hulp van andere collega’s.

De kinderen mochten een mandarijn wegen en voorzien van een bonnetje. Daarna gingen ze kijken in de bakkerij. Daar rook het heerlijk, want de saucijzenbroodjes werden gebakken. Wat vervelend dat we die later mochten opeten zeg!

Vervolgens hebben we in de slagerij gezien wie de slager was en hoe het inpakken van het vlees met een echte machine gedaan wordt!

Bij de snoepafdeling, die we zelf mochten opzoeken, kregen we een supergrote lolly! Wat een feest!!

Toen gingen we kijken op de plek waar de lege flessen worden ingeleverd. De groep werd in twee├źn gesplitst: de ene groep mocht de flessen in het apparaat stoppen. De andere groep keek achter de schermen wat er allemaal gebeurde met die ingeleverde flessen. Daarna gingen we wisselen.

Daarna hoorden we groot nieuws: er lag een ijsbeer te slapen in de vriescel. Als we heel zacht konden doen, mochten we even naar hem kijken. Stel je namelijk toch voor wat er zou gebeuren als hij wakker zou worden…

Ten slotte mochten we allemaal onze lolly of mandarijn scannen achter de kassa. We kregen een lekker zakje chips en gingen weer terug naar school.

 

Namens alle kinderen willen we nogmaals de mensen van de Coop vriendelijk bedanken voor deze geweldige middag. Daarnaast ook een dankjewel richting alle ouders die ons geholpen hebben om dit uitstapje mogelijk te maken! Erg fijn!