Sint Antonius
Home>Nieuws>Afscheid nemen bestaat………..(snif) toch.

Afscheid nemen bestaat………..(snif) toch.

maandag 15 oktober 2018

Twaalf oktober 2018. Een ouderwetse, gele schoolbus parkeert om 11.00 uur voor de Sint Antonius. De groepen 7 en 8 stappen verkleed in de mooie, maar warme bus. (Warm half oktober?  Ja, wederom warm en stralend weer.) Langzaam komt de bus in beweging en begeeft zich richting Hoge Hexel. Onderweg is het een dolle boel in de bus. Er wordt gezongen, gelachen vooruit gekeken en genoten van de omgeving en van elkaar.
In Hoge Hexel aangekomen, blijkt het huis van juf Erna niet gemakkelijk bereikt te kunnen gaan worden. De buschauffeur haalt halsbrekende toeren uit om de bus de lange, maar smalle oprijlaan op te rijden. Na paniek in de bus (men dacht in de sloot te belandden) is juf Erna de oprijlaan maar komen aflopen, met in haar kielzog haar man en 2 dochters met aanhang. Ze namen onder luid gejuich plaats op de voor hen gereserveerde stoelen en vertrokken met hoge snelheid richting Vriezenveen (de manoeuvres van de schoolbus hadden wat tijd in de planning geschoten). De groepen 1 t/m 6 wachtten met smart op de bus met daarin het feestvarken (wachten op Sinterklaas is er niks bij, dit was veel spannender).

Aangekomen, uitgestapt, toegezongen en onder de feestelijke bogen doorgelopen te hebben begaf de familie Velt zich naar het mooi versierde lokaal van groep 7 om daar met de kinderen te lunchen.
Later op de dag hebben alle groepen een act gedaan voor juffrouw Erna, waar ze zichtbaar van genoot. Het huilen stond er overigens ook wel eens nader dan het lachen. Het is dan ook niet niks om na ruim 40 jaar onderwijs te moeten stoppen.

Om 14.00 uur was het de beurt aan de receptie. Oud-leerlingen, oud-directeuren en andere genodigden waren aanwezig en feliciteerden de familie en dan uiteraard met name juf Erna. Rond de klok van vieren kwam de aangekondigde afscheidsspeech. Wegens tijdgebrek werd deze iets ingekort, maar was verrassend accuraat.

Juf Erna hartelijk dan voor alles.

 

Klik op een foto voor ons fotoalbum