Oog voor ieders toekomst op basisschool St. Antonius

Op basisschool St. Antonius in Vriezenveen bieden we niet alleen modern (tablet)onderwijs. We kijken ook heel goed naar de talenten en mogelijkheden van ieder kind op zich. Zo leveren wij jonge individuen af die klaar zijn voor de toekomst en vooral klaar zijn voor hun eigen toekomst.

Aan onze leerlingen,

 

Hallo allemaal,

 

Wat een vreemde situatie hè. Ineens is alles anders, we zien en spreken elkaar niet meer. Ook wij het team van de St. Antonius moeten nog wel even wennen aan deze nieuwe situatie.

Afgelopen maandag hebben jullie allemaal "thuiswerk" gekregen via de mail. Jullie kunnen aan het werk met Snappet, Veilig Leren Lezen en onderbouwd online. We begrijpen heel goed dat jullie het ook leuk vinden om af en toe wat anders te doen. 

Bovenaan deze website vind je het kopje ideeën voor thuis. 

 

groetjes en een elleboog

Team St. Antonius

 

18 maartLees verder

"Een fijne school waar je je als ouder ook gezien en gehoord voelt."

Aanmelden schooljaar 2020-2021

Heeft u uw zoon of dochter voor het nieuwe schooljaar al bij ons aangemeld?

Graag ontvangen wij de aanmelding z.s.m. ivm de schoolorganisatie voor volgend schooljaar.

 

Nog geen keuze gemaakt dan nodigen wij u graag uit om een afspraak te maken voor een rondleiding. U kunt onderstaand mailadres gebruiken om een afspraak te maken. 

 

n.pijffers@stichtingquovadis.nl

18 maartLees verder

"Mijn kind voelt zich veilig en op zijn gemak op deze school."

"Boeken Leen Kast"

Vanaf woensdag 18 maart hebben wij een "Boeken Leen Kast" bij de ingang van de school geplaatst.

Aangezien wij lezen hoog in het vaandel hebben ( en de bibliotheken gesloten zijn) is dit een goede oplossing.  Op deze manierkunnenkinderen boeken lenen en ruilen.

Heb je zelf nog een boek dat je niet meer leest? Stop 'm in de (nu nog niet zo volle) boekenkast en we maken er iemand anders weer blij mee.

 

18 maartLees verder

"Kleine school, groot resultaat."

Agenda
Oud papier
Oud papier
Oud papier
Vaderdag
Toekomsgericht onderwijs

Kennisoverdracht blijft belangrijk in het onderwijs, maar er is nog zoveel meer te leren. Wij vullen het leren van kennis aan met persoonlijke ontwikkeling en de voorbereiding op deelname aan de maatschappij.

 

Voor ons is toekomstgericht onderwijs:

  • Wij prikkelen de creativiteit en nieuwsgierigheid van uw zoon en dochter en wij leren hem/haar zich blijvend te ontwikkelen 
  • Wij leren uw zoon/dochter omgaan met vrijheid, verantwoordelijkheid en het over grenzen heen te kijken; wat kan er nog meer
  • Wij leren uw zoon/dochter de kansen van de digitale wereld te benutten 

Op de St. Antonius wordt gewerkt met een modern onderwijsaanbod met daarbij passende methoden. Zo maken leerlingen vanaf groep 1 kennis met Engels.

Wereldoriëntatie wordt geïntegreerd aangeboden, we gebruiken hiervoor de methode BLINK. Tijdens deze lessen gaat uw kind na de informatieve lessen zelf aan de slag met eigen onderzoeksvragen.

Vanaf groep 4 wordt de verwerking van de lesstof gedeeltelijk op een laptop gedaan. Het verwerken van de lesstof gebeurt hierdoor op verschillende niveaus. Naast de lesstof werkt uw kind ook aan eigen doelen binnen het vakgebied. 

 

Op de foto's hieronder werken twee 5 jarigen aan het ontwerp van een ijsbaan. Het samen overleggen, een plan maken, uitproberen, bijstellen van de plannen en ervaren is een groot leerproces. 

14 januariLees verder

St. Antonius een bruisende school voor uitdagend leren

Schooltijden

Binnen onze school werken wij met de volgende schooltijden:

Maandag    8.30-14.00 uur

Dinsdag      8.30-14.00 uur

Woensdag  8.30-14.00 uur

Donderdag 8.30-14.00 uur

Vrijdag        8.30-14.00 uur*

 

* De leerlingen van groep 1/2 zijn op vrijdagmiddag om 12.00 uur vrij.

14 januariLees verder
Pedagogisch klimaat

Veilig en gewaardeerd voelen is een voorwaarde om te komen tot ontwikkeling, je mag zijn wie je bent. Wij besteden dan ook veel aandacht aan het pedagogisch klimaat binnen de school. 

8 januariLees verder

Sint Antonius dat zijn wij samen

TROTS

Met het woord TROTS beschrijven wij ons onderwijs:

  • Toekomst: Wij staan voor toekomstgericht onderwijs. We vinden het van belang dat leerlingen zich vaardigheden eigen maken die zij nodig hebben voor hun toekomst. 
  • Resultaat: Met de resultaten van de leerlingen richten we ons op de brede ontwikkeling van ieder kind. Resultaatgericht en doelgericht leren. We accepteren de verschillen tussen leerlingen. Doelen en lesstof worden waar nodig en mogelijk aangepast aan deze verschillen. 
  • Ontdekken:Tijdens de wereld oriënterende vakken wordt er naast de reguliere lesstof ook gewerkt aan eigen leer- en onderzoeksvragen.  Doen, ervaren en onderzoeken. 
  • Talent:Door samen op zoek te gaan naar de talenten van iedere leerling en daar ruimte aan te geven, kunnen we talenten laten groeien.   
  • Samen:Samen leren, samen  spelen, samen werken leer je tijdens allerlei situaties maar ook bij onze lessen sociaal emotioneel leren.  
8 januariLees verder

Een basisregel is: we dragen zorg voor elkaar, ook al zijn we verschillend.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren